Wednesday, May 25, 2011

Buang bayi dan penguguran janin...

Assalamualaikum, hype2...hi hello there world...*macam anuar hadi pulak...
haha2,
pagi tadi time lunch aku tersempak la dengan member lama aku, lama gak tak jumpa dia ni semenjak dari sekolah rendah lagi....


_________________________________________________________________
kwn: acap, lama x jumpa ko, bape ramai awek skrng?

aku: haha2, aku ada ko je aku x nampak2...haha...awek? mmm....aku nak owng, owng x nak aku...so single je sampai sekarang...(hurmmm..sori yg ni rasa mcm x yah tauk pon x pe)

kwn: haha2 apa susah, aku ada cikaro baiknya, ko nak x?

aku: eh bai sori r, yang n aku x suka, seteruk mana pon aku, aku x nak buat dosa besau(berzina). baru jumpa ko nak ajak aku bukan-bukan...

kwn: x de la, skrng ni aku ada satu port baiknyer, kat Klebang...haha2...

*petikan di atas hanya sebahagian dari perbualan aku dengan kwn aku tadi, sori x nak aibkan die so x yah tau lah sape dia nie ek....
_________________________________________________________________



kalu korang sedar atau tidak, sebenarnya masalah sosial semakin berleluasa kat luar sana,
gejala sosial seperti seks bebas, makin hari makin teruk...

selain tu kes rogol...ermmm...jangan citer,
lagi teruk sampai ada yang sanggup rogol warga emas...

ha yang n pulak hish...geram aku, x tau nak salahkan sape korang baca sendiri....


benda-benda gini la penyumbang terbesar kepada pembuangan bayi dan penguguran janin....


pe nak jadik





setelah mereka buat dosa pertama, berzina, sekarang membunuh...
kepada wanita kat luar sana jangan biarkan korang diperalatkan oleh lelaki yang tak bertanggung jawab nih...


dan pada lelaki yang kurang cerdik nie,
ko ingat korang boleh lepas ke?
x dapat balasan dunia, akhirat korang x kan terlepas...



bertaubatlah...



ok, tu je tok kali ni,
korang fikir-fikirkan,
guna sensitiviti ni dan sampaikan...

kepada mereka-mereka di luar sana

fikir guna otak,
rasa dengan hati...

assalamualaikum....

3 comments:

  1. acap, lma xjmpa ko..haha
    ni la gejal yg makin jadi2 kn..susahla bla smua dh rsa bnda ni dh biasa dlm msyrkt..mcm mmg xleh ubah lak..hmmm..

    ReplyDelete
  2. acap, nti ajar aku cmna nk masukkn button like (fb) kt stiap enry/post mcm ko..huhu bwu blajar blogging ni

    ReplyDelete
  3. sari lam a x bukak sebok LI, ni link tu baru start nak bloghttp://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/07/tutorial-letak-salji-dalam-blog-ver-2.html

    ReplyDelete

untuk 'like' blog ni...

There was an error in this gadget