Friday, May 13, 2011

TERIMA KASIH GURU...

asalamualaikum....hi semua....mmm...rasa mcm dah lama sangat x update blog nie...so berkesempatan dengan hari guru yg jatuh pada 16 mei tiap-tiap tahun nie, aku nak wish kat semua guru-guru kat luar sana, selamat hari guru...terutama untuk ayah dan akak aku...huhu...

mmmm...nak cerita pasal cikgu ni, aku masa sekolah dulu
memang pemalas sngt2...

korang mesti x caya kan...yola, korangkn x percaya aku...
huhu....

aku ingat lagi masa darjah 4, aku kat kelas 4 bijak...kat kelas ni ramai budak rajin @ pandai, mcm....
nik ihsan
fikri
madihah
amalina
atikah
hidayu
eh...dan ramai lagi le...

aku jngn citer ler...pemalas, mcm ne nak jadi pandai...
tapi aku memang sangat berterima kasih kat
 cikgu rugayah,
allhamdullilah  berkat usaha didik beliau aku  sampai kat menara gading...

haaa...korng nak tau kenape?
rasanye ramai yang saksi ketika itu huhu,

cikgu rugayah: asraf mana kerjarumah yang saya suruh siap kan?

asraf:saya tak buat cikgu....(takut)

cikgu rugayaH: seorang pergi panggil adibah(kakak aku, kelas 6 bijak)

asraf:(sudah mampus aku)

time tu cikgu rugayah datang kat aku, dia bagi teknik khas dia untuk budak2 macam aku nie....redha je masa tu...

adibah: saya cikgu...

cikgu rugayah: awak tahu kenapa saya panggil?

adibah: tak tahu cikgu.

cikgu rugayah: tanyalah adik awak tu

asraf:*membisu.........

cikgu rugayah: saya nak awak bagi tahu kat mak awak asraf tak buat.............................dan panjang ayat nye...........

kat rumah punah lah aku dibalun oleh ayah aku pulak...

teknik khas cikgu rugayah , pusing telinga aku (sampai skrng lembik telinga aku)
pas tu dia lempang aku, sampai berdegung otak aku...

kepada cikgu, terima kasih...
sampai sekarang kalau kat dalam bilik rasa macam
malas je saya, akan pial telinga sendiri pas bagi lempang sekali...
untuk motivate buat assignment atau tutorial...

kalau korang nak tahu, sebab mereka ni semua lah,
dengan izin Allah ramai insan yang berjaya kat dunia ni....
so hargai lah mereka...

kepada semua guru-guru di luar sana, mungkin satu ketika anda akan merasa penat dan menyampah dengan pelajar, tetapi percaya lah satu hari nanti mereka akan faham...

bahawa anda telah menjalankan tanggungjawab anda...

selamat hari guru.....

2 comments:

  1. wahh~ semangat. harini baru 14 der. haha. tapi. gut2. hargai guru anda.

    ReplyDelete

untuk 'like' blog ni...

There was an error in this gadget