Wednesday, May 25, 2011

Buang bayi dan penguguran janin...

Assalamualaikum, hype2...hi hello there world...*macam anuar hadi pulak...
haha2,
pagi tadi time lunch aku tersempak la dengan member lama aku, lama gak tak jumpa dia ni semenjak dari sekolah rendah lagi....


_________________________________________________________________
kwn: acap, lama x jumpa ko, bape ramai awek skrng?

aku: haha2, aku ada ko je aku x nampak2...haha...awek? mmm....aku nak owng, owng x nak aku...so single je sampai sekarang...(hurmmm..sori yg ni rasa mcm x yah tauk pon x pe)

kwn: haha2 apa susah, aku ada cikaro baiknya, ko nak x?

aku: eh bai sori r, yang n aku x suka, seteruk mana pon aku, aku x nak buat dosa besau(berzina). baru jumpa ko nak ajak aku bukan-bukan...

kwn: x de la, skrng ni aku ada satu port baiknyer, kat Klebang...haha2...

*petikan di atas hanya sebahagian dari perbualan aku dengan kwn aku tadi, sori x nak aibkan die so x yah tau lah sape dia nie ek....
_________________________________________________________________

Saturday, May 21, 2011

MAHARAJA LAWAK

ASSALAMUALAIKUMM....HYPE2...
ok untuk post kali ni aku nak cerita pasai
Maharaja lawak

sedau x sedau skrng dah masuk minggu ke8
maharaja lawak ni beroperasi...

MAHARAJA LAWAK

Tuesday, May 17, 2011

Menyanyi-menyanyi...

Assalamualaikum....hype2....haha2...
mmm...ari ni hari wesak, cuti tak pergi keja, so
sempat buat video untuk entry kali ni huhu2...

ok lah, untuk entry kali ni sebenarnya
aku nak citer pasal program2 realiti TV (menyanyi)
yang suatu masa aku pon penah tngok...

mcm




dan manyak lagi sebenarnya....huhu2....


ok, inilah antaranya, hiburan2 yang telah melekakan kita semua...
sedar atau tidak, ramai manusia
dari kecik hingga ke yg dah senja...
dok tengok benda nih...mmm...

mmmm...k la..
senang citer..korang tengok video nih pas tu pahamkan...
bagi pendapat korang....








Friday, May 13, 2011

TERIMA KASIH GURU...

asalamualaikum....hi semua....mmm...rasa mcm dah lama sangat x update blog nie...so berkesempatan dengan hari guru yg jatuh pada 16 mei tiap-tiap tahun nie, aku nak wish kat semua guru-guru kat luar sana, selamat hari guru...terutama untuk ayah dan akak aku...huhu...

mmmm...nak cerita pasal cikgu ni, aku masa sekolah dulu
memang pemalas sngt2...

korang mesti x caya kan...yola, korangkn x percaya aku...
huhu....

aku ingat lagi masa darjah 4, aku kat kelas 4 bijak...kat kelas ni ramai budak rajin @ pandai, mcm....
nik ihsan
fikri
madihah
amalina
atikah
hidayu
eh...dan ramai lagi le...

aku jngn citer ler...pemalas, mcm ne nak jadi pandai...
tapi aku memang sangat berterima kasih kat
 cikgu rugayah,
allhamdullilah  berkat usaha didik beliau aku  sampai kat menara gading...

haaa...korng nak tau kenape?
rasanye ramai yang saksi ketika itu huhu,

cikgu rugayah: asraf mana kerjarumah yang saya suruh siap kan?

asraf:saya tak buat cikgu....(takut)

cikgu rugayaH: seorang pergi panggil adibah(kakak aku, kelas 6 bijak)

asraf:(sudah mampus aku)

time tu cikgu rugayah datang kat aku, dia bagi teknik khas dia untuk budak2 macam aku nie....redha je masa tu...

adibah: saya cikgu...

cikgu rugayah: awak tahu kenapa saya panggil?

adibah: tak tahu cikgu.

cikgu rugayah: tanyalah adik awak tu

asraf:*membisu.........

cikgu rugayah: saya nak awak bagi tahu kat mak awak asraf tak buat.............................dan panjang ayat nye...........

kat rumah punah lah aku dibalun oleh ayah aku pulak...

teknik khas cikgu rugayah , pusing telinga aku (sampai skrng lembik telinga aku)
pas tu dia lempang aku, sampai berdegung otak aku...

kepada cikgu, terima kasih...
sampai sekarang kalau kat dalam bilik rasa macam
malas je saya, akan pial telinga sendiri pas bagi lempang sekali...
untuk motivate buat assignment atau tutorial...

kalau korang nak tahu, sebab mereka ni semua lah,
dengan izin Allah ramai insan yang berjaya kat dunia ni....
so hargai lah mereka...

kepada semua guru-guru di luar sana, mungkin satu ketika anda akan merasa penat dan menyampah dengan pelajar, tetapi percaya lah satu hari nanti mereka akan faham...

bahawa anda telah menjalankan tanggungjawab anda...

selamat hari guru.....

untuk 'like' blog ni...

There was an error in this gadget