Saturday, March 5, 2011

5&6 mac 2011 (Sambutan Hari ulang tahun tentera darat)

assalamualaikum w.b.t. hi everyone..post tok kali ni,
post yang special untuk pahlawan-pahlawan Malaysia...
Angkatan Tentera Malaysia
well tok pengetahuan korang event ni berlangsung 2 hari, motif diorang buat ni semua sangat jelas
"untuk menghargai mereka yang pernah berjuang untuk negara". TERIMA KASIH KERANA MENJAGA KEAMANAN NEGARA KITA...

event ni start awal, seawal pukul 0745 kot.....tapi aku, kandas sampai2 je pebarisan abis sudah....mm..dalam kol 0850...x dapat nak rakam PARA DANCE....tapi sempat gak amik video GERAK KHAS buat terjunan dari heli...untuk pengetahuan korang yang x tahu pebende ak cite ni...korang layan je dulu....
logo PARA
ok aku ringkaskan la eh PARA ni merupakan unit khas yang ditubuhkan pada tahun 1988 tapi  pada tahun 1994 baru PARA briged ke-10 infantri di rasmikan oleh Tun Dr. Mahathir...PARA



sempat bgmbau ngn bro dari unit GGK
GGK(group gerak khas) tapi korang biase panggil KOMANDO.....ditubuhkan pada 1 OGOS 1965...pada mulanya nama grup ni Malaysian Special Service Group (MSSG), dan dalam tahun 1969 telah diperbesarkan menjadi satu Rejimen yang dikenali dengan nama Rejimen Pertama Gerak Khas Malaysia (1 RGKM).
kalu nak tau ni la hospital medan...



mcm kenal mamat nie, hihi2


kereta kebal pt 91m (pendekar)


pewira...huhu3


askau dari singapore


palapes um



allhamdullilah, ak memang bangga dengan Rakyat Malaysia, yang bagi sokongan kat abang-abang askau kiter nie...hihi2...

heiiii....lom abis g bukan 2 je..tngok pic kat bawah nie...nie semua gambar dari group amor, alteleri, kesihatan, jurutera tentera,semboyan,tentera udara...layan2















































































manyak lagi gambar, malas nak upload...t la ak tunjukat korang semua...serius memang happening... ops hampir terlupa, korang tengok ni macam mane GGK wat pendaratan payung terjun....

amacam bro? happening kan....credit to NAZA, FADZREEN, and least to kudin.....

WELL THAT ALL FOR THIS POST..
FIKIR GUNA OTAK RASA DENGAN HATI....

2 comments:

untuk 'like' blog ni...

There was an error in this gadget